KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Budżet

Budżet na 2015 rok

Uchwała Nr IV/17/14 w sprawie uchwalenia budżetu Powiatu Piotrkowskiego na 2015 rok http://www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl/?a=1782

Budżet na 2014 rok

Uchwała Nr XXXV.265.13 w sprawie uchwalenia budżetu Powiatu  Piotrkowskiego na 2014 rok http://www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl/

Plan wydatków budżetowych na dzień 01.01.2014r.

699 000,00 zł

Plan wydatków budżetowych na dzień 30.11.2014r.

830 626,00 zł

Zasady gospodarki finansowej Poradni określają:

  • ustawa z dnia 27 sierpnia 2009r. o finansach publicznych (Dz. U. z 2013r. Nr 0, poz. 885 z późn. zm.),
  • ustawa z dnia 29 września 1994r. o rachunkowości (Dz. U. z 2013r. Nr 0, poz. 330, 613).

Obsługę księgową Poradni prowadzi:

Powiatowe Centrum Zarządzania Oświatą w Piotrkowie Trybunalskim.

Podmiot udostępniający informację:
Powiatowa Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Marek Stanik
data: 31-03-2015
wytworzył: Marek Stanik
data: 31-03-2015
data: 31-03-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

    Statystyka odsłon tej strony:

    Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 794